Tuetut lomat

Tuettuja lomia omaisille (ja kuntoutujille) järjestetään ympäri Suomea eri järjestäjien toimesta. Tuetuille lomille haetaan erillisellä hakemuslomakkeella. Lomajärjestäjä myöntää tuen ja lomailija vastaa itse omavastuuosuudesta sekä matkakuluista. Tuen saamisen perusteena ovat terveydelliset, sosiaaliset sekä taloudelliset syyt. Lomalle osallistuvan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Loma voidaan myöntää hakijalle joka toinen vuosi.

Savon mielenterveysomaiset – FinFami ry:lle myönnetään yleensä 1-2 lomaa vuodessa. Kun kyseessä on yhdistyksen loma, lomalla on paikalla omaistyöntekijä.

Tuetut lomat vuonna 2018

Voimaa vertaisuudesta- loma omatoimisille aikuisille sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käytön, yleisen vapaa-ajan ohjelman ja ryhmän ohjelman. Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. OMA ry järjestää STEAn tukeman
loman yhteistyössä Maaseudun terveys- ja lomahuollon kanssa.

”Voimaa vertaisuudesta” –loma 5.-10.11.2018 Tanhuvaaran Urheiluopistolla (Moisiolammentie 1042, 57230 Savonlinna). Haku käynnissä! Hakemuksen on oltava perillä viimeistään 2.9.2018.

Lomahakemuksen voit tulostaa tästä. Voit myös tilata hakemuksen ja kysyä lisätietoa tuetuista lomista omaistyöntekijä Ritva Parviaiselta, p. 040 586 7359 tai ritva.parviainen@omary.fi.

Tuetuille lomille voi hakea kuka tahansa ja hakea voi myös muiden järjestöjen lomia. Muiden järjestöjen lomiin voit tutustua osoitteessa Maaseudun terveys- ja lomahuolto.