Tuetut lomat

Tuettuja lomia omaisille (ja kuntoutujille) järjestetään ympäri Suomea eri järjestäjien toimesta. Tuetuille lomille haetaan erillisellä hakemus-lomakkeella. Lomajärjestäjä myöntää tuen ja lomailija vastaa itse omavastuuosuudesta sekä matkakuluista. Tuen saamisen perusteena ovat terveydelliset, sosiaaliset sekä taloudelliset syyt. Lomalle osallistuvan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Loma voidaan myöntää hakijalle joka toinen vuosi.

Savon mielenterveysomaiset – FinFami ry:lle myönnetään yleensä 1-2 lomaa vuodessa. Kun kyseessä on yhdistyksen loma, lomalla on paikalla omaistyöntekijä.

Tuetut lomat vuonna 2019

Voimaa vertaisuudesta- loma omatoimisille aikuisille sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käytön, yleisen vapaa-ajan ohjelman ja ryhmän ohjelman. Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Savon mielenterveysomaiset – FinFami ry järjestää STEAn tukeman loman yhteistyössä Maaseudun terveys- ja lomahuollon kanssa.

”Voimaa vertaisuudesta” –loma 27.10.-1.11.2019 Kyyhkylän kuntoutuskeskuksessa Mikkelissä.

Lomahakemuksen on oltava perillä viimeistään 16.8.2019. Hakulomakkeen voi tulostaa netistä mtlh.fi -> lomatuen haku -> tulostettava ja postitettava lomatukihakemus. Mikäli haluat, että lomake postitetaan kotiisi, tarvitset neuvoa lomatukihakemuksen täyttämiseen liittyen tai lisätietoja lomasta, ota yhteys omaistyöntekijä Minnaan p. 040 586 7359 tai minna.kurvinen@omary.fi