Minun äitini -kirjan tai Minun isäni -kirjan tilaaminen

Minun äitini -/ Minun isäni -kirjat:

Tarina kuusivuotiaasta Pojusta, jonka äiti tai isä sairastaa masennusta. Poju on huomannut, että vanhemman käyttäytyminen on muuttunut ja hänestä on tullut aika surumielinen ja vähän äkäinen. Se ihmetyttää ja pelottaakin Pojua. Onneksi toinen vanhemmista osaa kertoa lisää tästä omituisesta ”Mökömöks-taudista”.

Tiedon karttuessa Poju ymmärtää, etteivät lapset pysty tuota kurjaa tautia taltuttamaan… eikä lasten sitä paitsi tarvitsekaan! Pojun elämään mahtuu myös paljon muuta kuin äidin/isän sairaus: hän tykkää esimerkiksi leikkiä      ja pelata kavereiden kanssa päiväkodissa ja kotona. Jalkapallo on hänen ehdoton suosikkipeli. Nappi-nalle ja naapurin Valtteri ovat hänen hyviä ystäviään, joiden kanssa voi jakaa iloja ja suruja.

Kirjat ovat tehty erityisesti leikki-ja alakouluikäisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja aikuisille, jotka työskentelevät lasten kanssa. Aikuisille kirjoissa on tietoa muun muassa vanhemman masennuksen vaikutuksista lapsiin ja neuvoja masennuksen puheeksi ottamiseen. Vanhemman masennuksella on tutkitusti vaikutuksia perheen lapsiin sekä koko perheen toimintaan ja vanhemmuuteen. Vanhemman masennus herättää lapsessa erilaisia tunteita ja kysymyksiä, ja myös lapsella voi olla riski sairastua. Lapsen kanssa käytävän keskustelun tavoitteena on myös vastata yleisimpiin kysymyksiin, jotka lapsia vanhemman masennuksessa mietityttävät, sekä korjata lapsen mielessä mahdollisesti syntyneitä väärinkäsityksiä. Tieto vanhemman masennuksesta auttaa lasta ymmärtämään masentunutta vanhempaa ja perheen tilannetta paremmin. Kirjan päähenkilöön samaistumalla myös pieni kuulija voi huomata elämässään ja itsessään kantavia voimavaroja.

Molemmissa kirjoissa on 35 sivua ja ne on nidottu kierrevihkon muotoon, joten niitä on helppo lukea ja näyttää kuvia useammallekin lapselle yhtä aikaa. Kirjojen tarinat ovat identtisiä, kuvitukset ovat osittain erilaiset.

Kirjat on kirjoittanut OMA ry:lle opinnäytetyönään sosionomiksi (AMK) valmistunut Emma Auvinen.  Kirjat on kuvittanut Maija Auvinen.

Kirjan hinta on 17 euroa kappale, sisältäen postikulut.

Kirjoja voit tilata OMA ry:ltä täyttämällä alla olevat tiedot:

[contact-form-7 404 "Not Found"]