Ajankohtaista

Ilmoitustaulu

Juhlavuosi

Yhdistys juhlistaa 30-vuotistaivaltaan kuluvan vuoden aikana. Juhlavuoden teema on mielenterveysomaisten oikeudet. Juhlavuoden suojelijana toimii kansanedustaja Anu Vehviläinen.

Yhdistyksen työntekijät rantautuvat kuluvan vuoden aikana toiminta-alueemme pienemmille paikkakunnille erilaisin mielenterveysomaisten hyvinvointiin liittyvin teemoin. Paikkakuntia ja tarkempia aikatauluja päivitetään nettisivujemme toimintakalenterin sekä sosiaalisen median kanaviin Instagramiin ja Facebookiin @savonmielenterveysomaiset sitä mukaa, kuin päivämäärät ja teemat vahvistuvat.
 
Näyttelijä Talvikki Eerolan ”Mihin katosit?” – sooloesitys on omakohtainen matka siihen, mitä on elää vakavasti sairaan vanhemman lähellä. Eerola käsittelee esityksessään, miten roolit perheessä kääntyvät toisin päin ja lapsesta tulee yhtäkkiä huoltaja sekä sitä, miten kohtaaminen ja vuorovaikutus toimivat sairastuneen läheisen kanssa. Eerolan esitys nähdään juhlavuoden aikana Mikkelissä 16.3., Savonlinnassa 4.5. sekä Iisalmessa 6.10. Tarkemmat tiedot Iisalmen esityksen paikasta ja ajankohdasta tai muista mahdollisista esityspaikkakunnista  päivitetään myöhemmin toimintakalenteriin.

 

Metsäkellintäretkellä Mirjan kanssa

Ihana Mirja Nylander vei meidät luontoretkelle, jossa saimme metsästä, puista ja yhdessäolosta hyvinvointia metsäkellinnän hengessä. Retken aikana tutustuimme kansanperinteen ja nykytieteen tuntemiin metsien sekä metsänantimien hyvänolon ja terveysvaikutuksiin. Teimme metsäkellintämäisen kutkuttavia hengitysharjoitteita –kuten puuhengitys. Osan retkestä taapersimme kiitoskävellen ja osan liikuimme iloviritteisesti metsäkävellen.  Perehdyimme alkusyksyn metsäluonnon antimiin ja mahdollisuuksiin oman virkeyden ylläpidossa ja heittäydymme ykseyteen sekä metsäisen ilon aallonpituuksille. (Retken video on vapaaehtoisemme kuvaama ja editoima.)

 

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Facebook

Instagram

Pin It on Pinterest