VAPAAEHTOISTOIMINTA

OMA ry:n vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on lisätä ihmisten osallisuutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa ympäristöönsä vapaaehtoistoiminnan kautta sekä saada mielenterveysomaisten ääni paremmin kuuluviin yhteiskunnassa. Vapaaehtoistoiminta perustuu luottamukseen, suvaitsevaisuuteen ja avoimuuteen.

Paras tapa lisätä omaa onnellisuutta
on tehdä joku toinen onnellisemmaksi.
Löydä oma tapasi auttaa!

Vapaaehtoistoimintaa toteutetaan vapaaehtoisten ehdoilla eikä heiltä vaadita ammatillista osaamista tehtävissään. Vapaaehtoisten toiveet ja ideat huomioidaan vapaaehtoistoimintaa suunniteltaessa. Vapaaehtoiset voivat valita säännöllisen tai kertaluontoisen tavan olla mukana toiminnassa.  Vapaaehtoisilta ei edellytetä yhdistyksen jäsenyyttä. Vapaaehtoistoiminta lähtee vapaaehtoisen voimavaroista.

Vapaaehtoiset perehdytetään ja tarvittaessa koulutetaan tehtäviin. OMA ry:n työntekijät tarjoavat tukea ja ohjausta vapaaehtoisille ja ovat vapaaehtoisten tavoitettavissa heidän toimiessaan tehtävissään.

OMA ry:n vapaaehtoisena voit muun muassa:

  • ideoida ja järjestää kanssamme erilaisia tapahtumia, kuten omaiskahviloita
  • auttaa jäsenkirjeen postituksessa
  • auttaa yhdistystä tiedottamistyössä toimittamalla esitteitä sovittuihin paikkoihin
  • ottaa valokuvia yhdistyksen tiedotteita ja nettisivuja varten
  • pitää kokemuspuheenvuoroja ja toimia vertaisryhmien ohjaajana

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta ja olet innostunut tarjoamaan omia ideoitasi ja osaamistasi yhdistyksen toimintaan!

Omaistyöntekijä Johanna Björn
p. 040 060 3407 tai johanna.bjorn@omary.fi


Yhdessä enemmän – Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ry:n vapaaehtoistoiminnan esite


Etsitkö sinä, tuttavasi, kaverisi tai puolisosi vapaaehtoistyötä? Vapaaehtoistyo.fi –palvelusta löydät vapaaehtoistehtäviä ympäri maata! Kuopion avoinna olevat vapaaehtoistyöpaikat löydät tästä linkistä.

Palvelujärjestelmä omaisen silmin.

Yksi näkemys palvelujärjestelmästä mielenterveysomaisen silmin.  Videolla vapaaehtoinen omainen kertoo näkemyksensä sairastuneen läheisensä saamista palveluista, omaisen huomioimisesta palvelujärjestelmässä sekä omaisyhdistyksen merkityksestä.

”Mitähän sille kuuluu, kun se ei oo soittanut?”

Miltä tuntuu, kun isä sairastaa psyykkisesti? Kuinka jaksaa itse omaisena ja mistä saa voimia omaan arkeen? Millainen on vertaistuen merkitys?

Videolla vapaaehtoinen omainen kertoo oman kokemuksensa aiheesta.