Omaisneuvonta

TIETOA JA TUKEA ARKEEN

Omaisneuvonta on omaistyöntekijöiden tarjoamaa tietoa ja tukea psyykkisesti oireilevien tai sairastuneiden omaisille ja läheisille. Omaisneuvonnassa omaisella on mahdollisuus käydä läpi sen hetkistä elämäntilannettaan sairastuneen läheisenä. Yhdessä omaistyöntekijän kanssa voidaan miettiä keinoja arjen vuorovaikutustilanteisiin sekä omaisen oman hyvinvoinnin lisäämiseen. Omaisen kanssa tehdään tarvittaessa jatkosuunnitelma hänen hyvinvointinsa sekä palveluihin ohjautumisen tukemiseksi. Omaisneuvonnan tarkoituksena on myös varmistaa, että sairastuneen lähipiiriin mahdollisesti kuuluvat lapset saisivat tietoa tilanteeseen liittyvistä tekijöistä ikätasonsa mukaisesti. Omaisneuvonta on avointa ja maksutonta.

Omaistyöntekijän kanssa on mahdollista keskustella luottamuksellisesti omasta jaksamisesta. Omaistyöntekijöille voi soittaa, kirjoittaa sähköpostia tai heitä voi tavata henkilökohtaisesti sopimalla ajan etukäteen.

Mikäli tarvitset tietoa, tukea tai neuvontaa, ota rohkeasti yhteyttä!

Omaistyöntekijä Minna Kurvinen (Etelä-Savo)
p. 040 586 7359 tai minna.kurvinen@omary.fi

Omaistyöntekijä Johanna Björn (Pohjois-Savo)
p. 040 060 3407 tai johanna.bjorn@omary.fi

Omaisneuvonta on Tampereen ja Etelä-Pohjanmaan yhdistysten yhteistyössä toimeenpaneman Varhaistuen mallin kehittäminen omaistyössä -projektin (2010–2014) tuotos. Projektin taustalla vaikutti vuonna 2010 Pirkanmaan alueella toteutettu kyselytutkimus yhdistysten jäsenille. Tutkimuksen mukaan valtaosa läheisistä koki, ettei tule tarpeeksi kuulluksi ja huomioiduksi omaisena eikä saa riittävästi tietoa läheisensä sairaudesta. Tuloksista ilmeni myös, että läheisen sairastuessa joka toinen omaisista oireilee psyykkisesti. Terveyden- ja Hyvinvoinnin laitoksen toteuttaman hankkeen väliarvioinnin mukaan 97,5 % läheisistä koki hyötyneensä omaisneuvonnasta.

Lisätietoja omaisneuvonnasta alla olevasta linkistä ja videosta:

Omaisneuvonta

2 vastausta kohteessa Omaisneuvonta

  1. A.R. sanoo:

    Tyttärelläni 20 v on paniikkihäiriö. Nyt omat voimavarat alkaa olla kulutettu loppuun. Tahdon auttaa, mutta tuntuu että tässä sairastuu jo itsekin.
    Jotain tukea tarvitaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *